0 tétel a kosárban

visszalépNév:Szula Péter
Becenév:Peti
Csillagjegy:Skorpió
Foglalkozás:Karosszéria lakatos, hangtechnikus
Család:Nős, egy gyerek, egy unoka
123
Rólam
     Gyerekkoromban zenei érdeklődésem abban merült ki, hogy Pacsirta rádiónk állomáskeresőjével játszva csodálkozva bámultam a rádión lévő macskaszemet. Néha meg-megálltam egy korabeli felvételnél és nagy figyelemmel hallgattam azt. Az általános iskolát a 16. kerületben kezdtem. Zenetagozatos iskola lévén még felvételi vizsgát is kellett tennem, ami meglepő módon sikerült.
Az iskola nem igazán inspirált arra, hogy a későbbiekben zenész legyek. Nagyapámtól viszont kaptam egy marha nagy zongorát. Onnantól kezdve zongorázni kellett tanulnom, de valahogy nekem nem jött be a dolog így első vizsgám után eladtuk a zongorát. Akkoriban biztos voltam benne, hogy nem fogok zenélni. A suliban viszont alakulóban volt egy zenekar, ami ezidőtájt szinte minden osztályban megtörtént. Nem tudom miért, de engem kérdeztek meg hogy lennék-e a dobos. Adtak egy ritmusfeladványt is, amit ha megoldok én leszek a kiválasztott. Ekkor kezdődött az egész, nagy izgalmakkal és lelkesedéssel teli amatőr zenekarosdi.
Egyre ügyesebbek lettünk, de a további fejlődés érdekében képezni kellett magunkat. Jó néhány magántanárhoz jártam, többek között Gömör Lacihoz (Solaris) és Szanyi Janihoz, de tanultam az akkori OSZK-ban is. Aztán első zenekarommal egész sokat fejlődtünk és sokat koncerteztünk. Ez volt a Steel zenekar a nyolcvanas évek elején. Játszottunk többek között a Korál együttes előzenekaraként és Pusztavacson is egy fesztiválon kb. 100.000 ember előtt. Később a Kontinens zenekarral még komolyabb sikereket értünk el. Rádió- és tévéfelvételek készültek, a Rock gyermekei slágerlistát pedig tíz hétig vezettük. Felkerültünk egy válogatás albumra is. Érdekes egybeesés, hogy Gömör Laci barátomnak köszönhetően rendszeresen játszhattunk a Solaris zenekar előtt is, amit máig nagyon köszönünk. Csodálattal néztük őket, hogy de jó lenne egyszer ilyet játszani. 1985-ben, amikor éppen óriási lehetőség nyílt előttem - mehettem volna a Berkeley-re tanulni- behívtak katonának. 1987-ig tartott a sorkatonai szolgálatom, sajnos zenélésmentesen. Zenekarom viszont megvárt, helyettesítő dobossal játszottak, amíg én katonáskodtam.
1987-ben újult erővel csaptunk a zenélésbe, az ORI vizsgát is ekkor tettem le. A Kontinens után volt még néhány igen jó zenekarom Broadway, Arden, de közben vendéglátóztam is. A beugró fellépések mellett zenéltem kaszkadőr showban és hajón is. Közel álltunk többször a sikerhez, de mindig adódott valami, ami miatt mégsem sikerült befutnunk. Ez többnyire nem rajtunk múlott. A zenélés mellett kezdettől fogva hangosítással is foglalkozom. Egy másik érdekes egybeesés, hogy Metlágel Laci barátommal egy általános suliba jártunk és együtt kezdtünk el zenélni az ott alakult zenekarban, majd később a Kontinensben is. Most a hangosítással foglalkozó csapatunkban is együtt dolgozunk. Másrészt Rázga Gyuri barátunk mellett ő a Tompox egyik technikusa és hangmérnöke is. Volt idő amikor szabad foglakozású zenészként próbálkoztam talpon maradni. Jelenleg polgári foglalkozásom mellett aktívan zenélek. A Tompox zenekarban kezdetektől fogva én dobolok és örülök, hogy részese lehetek.
Találkozunk a következő Tompox koncerten.
Zenekaraim
1980-83Steel
1983-89Kontinens
1990-93No. 5
1991-93Country Express
1991-96Broadway
1996-2010Arden
2008 -Tompox


Albumok
1991BroadwayBroadway
2009ArdenR&B Hungary (2 dal, válogatás album)
2011TompoxMagyar Eklektika
2013TompoxA Nap sötét oldala
2019TompoxReinkarnáció
Hangszereim
Gretsch és Pearl dobok
Paiste cintányérok
Artbeat dobverők (endorserként)ÁSZF          Adatvédelem          Oldaltérkép          Vásárlói tájékoztató          Szállítási feltételek          Impresszum          Gyakran Ismételt Kérdések


Copyright © TOMPOX. Minden jog fenntartva.         Email: tompox.zenekar@gmail.com